Nye almene boliger på vej i kommunen

Foto: Holstebro Kommune

I morgen tager økonomiudvalget stilling til, om der skal arbejdes videre med en række almene boligbyggerier i kommunen. Der er tale om mindst 23 boliger, som skal bygges over de næste 3-4 år.

Af Emil Vogelius

På dagsordenen for morgendagens møde i kommunens økonomiudvalg er et punkt om en række nye almene boliger i Ulfborg, Vinderup, Borbjerg, Skave og Holstebro midtby. Og for Ulla K. Holm, som er direktør for Bomiva, der administrerer Vinderup Almene Boligselskab, er det en god nyhed.

”Hvis der bliver mulighed for at bygge, så vil vi gerne det,” fortæller hun.

Og hun er også sikker på, at de sagtens kan leje boligerne ud, så længe de ligger i en mindre by med godt handelsliv som for eksempel Vinderup.

”Rækkehuse eller klyngehuse kan vi altid leje ud, så snart det er i et plan nede på jorden, så kan vi leje det ud med det samme,” siger hun.

Særligt et område ved siden af deres eksisterende boliger på Ålykkevej har interesse. Der ligger en ledig grund, som de i Bomiva gerne vil bygge almene boliger på, dog er de varsomme med at gå for hurtigt i gang.

”Vi har sagt til kommunen, at vi er virkelig interesseret i at bygge boligerne, og vi er sikre på, at vi kan leje dem ud, men vi vil gerne afvente og se, til de er færdige med at renovere de boliger, der renoveres i Engparken,” forklarer hun.

Lokationen bag Ålykkevej, det nye Ålykkeparken, ser Socialdemokraten Klaus Flæng, der selv bor i Vinderup, som et oplagt sted. Han ser det som positivt, hvis de almene boliger bliver en del af det nye kvarter.

Opbakning i økonomiudvalget

I økonomiudvalget er der opbakning fra Venstres Kenneth Tønning. Det er vigtigt for ham, at der er en god variation i typen af boliger, og han mener, at forslaget kan give lige netop det. Også fra Torben Gudiksen fra Det Radikale Venstre er der opbakning. Faktisk var det ham, der for godt halvandet år siden bragte idéen om at lave flere almene boliger i kommunen op.

Torben Gudiksen (RV) bor selv i Vinderup og udtaler:

”Jeg kan se, at når folk bliver lidt ældre, og huset og haven bliver for stor, så vil de gerne have noget mindre og gerne til leje. Så jeg tror, at det her vil blive revet væk.”


Også Socialdemokratiet bakker op om ideen, fortæller Klaus Flæng (S).

Grundlag for flere boliger

Både Torben Gudiksen (RV) og Klaus Flæng (S) ser potentiale i at udvide antallet af almene boliger, hvis efterspørgslen er der, og hvis boligselskaberne er interesserede. De peger begge på muligheden for at lave en anden etape, hvor der bygges flere almene boliger, når man har set, hvordan det går med de første nye boliger.

For Klaus Flæng (S) ville det være oplagt også at udvide til flere af de mindre byer i kommunen, hvor der er efterspørgsel efter lejeboliger. Han kunne også sagtens se, at man satte antallet af boliger op i det nuværende forslag, hvis man kan få boligselskaberne med på det. Den ide er Torben Gudiksen ikke afvisende overfor

”Jeg tror godt, man ville kunne bygge lidt flere eller bygge i flere etaper,” afrunder han.