Økonomien spirer på Jespers Planteskole

Personalet fra Jespers Planteskole / FOTO: Jespers Planteskoles hjemmeside

Jespers Planteskole i Holstebro forudså efterspørgsel på havelivet. På trods af corona nedlukninger i 2020 har virksomheden haft stigende omsætning.

Af Frederikke Renée Mortensen

Nedlukningen har givet ekstra tid, og tiden bruges ikke længere indendørs. Danskerne søger nu udenfor i den friske luft, hvor haver bliver lavet til små oaser og frirum. I Holstebro Kommune, små fire kilometer fra Holstebro centrum, ligger Jespers Planteskole. På trods af to nedlukninger mærker Jespers Planteskole en stadigt stigende efterspørgsel på planter, buske og træer. Efterspørgslen har givet omsætningen et ordentligt spark både i deres fysiske butik, og især hos deres webshop.

“Hele sidste år solgte vi 35 procent mere i vores fysiske butik end 2019. Det er udelukkende på grund af corona,” fortæller Jesper Nielsen, ejer af Jespers Planteskole

Forudså stigende efterspørgsel

Den stigende efterspørgsel har ikke været en overraskelse for Jesper Nielsen og hans planteskole. Danskerne har ikke kunne rejse, og pengene der har været tilovers skulle bruges på noget andet.
Ifølge Jesper Nielsen er det en kombination af to ting; nedlukningen i det danske samfund og at danskerne sparer penge ved ikke at rejse.

“Vi har set det komme siden efteråret og har lavet rigtig store reservationer ved vores leverandører. Vi har reserveret tre gange så som vi plejer,” fortæller han.

Jespers planteskole er forberedt på, at efterspørgslen stiger, som foråret og sommeren er på vej. Planteskolen kommer heldigvis ikke til at mangle planter, buske eller træer lige foreløbigt.

Webshoppen blomstrer

Jespers Planteskole har også været præget af, at deres fysiske butik måtte lukke ned. De luede ud blandt alt ukrudtet og fandt græsset grønnere på den anden side.

“Vi har haft butikken lukket, men vi har haft en webshop ved siden af. Vi har kunne online salg med click & collect, og vores webshop er nu ti gange større, end den vi havde tidligere. Vores webshop er steget med 150 procent siden 2019,” fortæller Jesper Nielsen.

Og selvom der har været corona, nedlukninger og restriktioner, så er Jespers Planteskole alligevel endt med at kunne udvide butikken fra 50 medarbejdere til 80. Og de bliver endnu flere i 2021.