Udsatte familier får hjælp til fysisk aktivering af deres børn

Billeder til DGI - billedebank

Socialt udsatte familier i Holstebro kommune får mulighed for at komme på sommer camp til sommer, når den landsdækkende organisation ”Bevæg dig for livet” hjælper dem, der har det svært.

Af Otto Schrøder Grum

Holstebro Kommune er en af de 12 kommuner i Danmark, som har modtaget penge til at få gang i idrættens faciliteter for børn og unge. Holstebro er en visionskommune, fra det der hedder Bevæg Dig For Livet.  Som kommune kunne de søge penge hos DGI, Socialstyrelsen og Danmarks idrætsforbund, til børn og unge eller socialt udsatte børn og unge. Det gjorde Holstebro Kommune og fik herfra penge til at kunne arrangere to sommer camps. En af dem er en camp for udsatte familier i Holstebro Kommune.

De udsatte familier er børnefamilier, som mangler en sommerferie. Der kan være tale om økonomiske problemer, skilsmisseproblemer eller noget helt tredje. Men de har alle sammen tilfælles, at de godt kunne bruge en ekstra sommerferie.

”Det er gråzone børn. Børn, der har brug for et ekstra skub i form af en sommerferie, med mulighed for at dele minder”, siger Henriette Madsen, som er projektleder for Bevæg dig for livet i Holstebro kommune.

Får hjælp til kontakt til familierne

Familierne bliver udvalgt ved hjælp af forskellige enheder i kommunen, eksempelvis skole- socialrådgiver og eksterne samarbejdspartner Kirkens Korshær som henviser familier til sommer campen, som så får hjælp til at melde sig til.

I år er der plads til 10 familier på campen. Den er skabt for at give en ekstra sommerferie. Den kommer til at bestå af noget paddleboard, og så kommer DGI med ud for at lave nogle idrætsaktiviteter med dem. Men det er ikke kun hård fysisk aktivitet, der vil også være mulighed for lejrbål og fællessang.


Bevæg dig for livet – COPYRIGHT© Søren Malmose / DGI Media
Ikke kun en camp

Efter sommerferien bliver de inviteret ind til en gensynsdag, hvor de sidder og deler deres minder om ferien. Til denne samling kommer også forskellige idrætsforeninger, som vil hjælpe med at guide børnene ud i nogle fællesskaber og tilbud. Det er et af Bevæg dig for livets vigtigste mål.

” Vi vil gerne samle gruppen efter sommerferien og dele ferieminder og gerne guide børnene ud i foreningslivet”, siger Henriette Madsen.

De får samtidig også mulighed for at søge kontingent, skulle de ikke have økonomisk overskud til det.

De to camps er arrangeret i samarbejde med Holstebro kommune, SSP og Holstebro ungdomsskole. De skal give børnefamilier mulighed for at få et indblik i foreningslivet og få dem ud i en aktiv livsstil, der kan hjælpe dem i den lange bane.