Holstebros boligmarked i stærk stigning: Så meget mere er dit hus værd i år

Luftfoto af Holstebro midtby. Arkivfoto af Holstebro Kommune

Der er i øjeblikket rift om boligerne i Holstebro, og priserne følger med op. En rapport fastslår nu, at salgspriserne er på det højeste niveau siden 2010, og her i kommunen er fremgangen især høj. 

Af Benedikte Støjberg Pedersen

Et år efter nedlukningen af landet begynder der at tegne sig et billede af krisens konsekvenser. På ejendomsmarkedet er udviklingen dog ikke dyster. Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at den gennemsnitlige salgspris af huse i Holstebro Kommune er steget med 12,4 procent siden februar 2020. Det placerer kommunen i top-30 over kommuner med størst fremgang i priser. 

Ejendomsmæglerne kæmper om husene

Hvis du går med tanker om at sætte dit hus til salg, står ejendomsmæglerne i øjeblikket klar. Udbuddet af huse er nemlig lavt for tiden, noget der udover at tvinge boligpriserne i vejret, også giver øget efterspørgsel hos ejendomsmæglerne. 

”Der er kamp om at få husene til salg, det er ikke nogen hemmelighed”, siger Peter Vinge Koustrup, medindehaver af Estate Boligbørsen. 

Han oplever, at forretningen går godt, og nikker genkendende til rapportens ekstraordinære høje tal. 

”Vi sælger rekord mange huse i øjeblikket. Stort set fra coronakrisens start har der været rigtig god fart på salget,” siger han. 

Denne type bolig sælger bedst

I Boligsidens rapport kalder de det sidste år for boligrekordernes år. Specifikt for Holstebro Kommune har husejere ved salg i gennemsnit fået 1.245 kr. mere pr. kvadratmeter i februar 2021 sammenlignet med sidste år. 

Indehaveren af Home Holstebro, Morten Jensen, fortæller, at han allerede har købere klar, til at flere huse kommer til salg i byen. Han oplever, at efterspørgslen gælder ved alle boligtyper, men at der er størst fremgang på etplans villaer og rækkehuse på 100-140 kvm2.

Morten Jensen mener ikke, at den store prisstigning i Holstebro kun kan tilskrives det lave udbud, men også at der har været en positiv udvikling i Holstebro de seneste år.

”Vi har fået nogle gode områder, bygget flere huse, fået en motorvej og har normalt et blomstrende erhvervsliv. Det er en dejlig by at flytte til og blive boende i,” siger Morten Jensen.