Ny plan skal få turister til at strømme til kommunen

Foto: Holstebro Kommune

Kommunens nye turisme-plan skal sikre, at kommunen fortsat står stærkt på turisme-fronten. Indsatsen vil supplere samarbejdet med nabokommunerne.

Af Emil Vogelius og Tobias Lind

Erhvervs- og Turismeudvalget fortsætter i dag forhandlingerne om en ny turisme-plan i kommunen.

 ”Vi forsøger, at skabe en bred vifte af tilbud og fremme de turistmuligheder der er”, fortæller  næstformand for Erhvervs- og Turismeudvalget, Niels Ulrik Nielsen, fra Socialdemokratiet. 

En del af den nye turismeplan er blandt andet, at der i sommerferien skal være personlig betjening på Det Gamle Rådhus, og at der faciliteres et turistambassadør- og guidekorps. Desuden skal aftalen understøtte lokale turismeoplevelser og -events som for eksempel lystfiskeri og kanoudlejning ved Storå.

”Det er en bred palette, af de tiltag vi snakker om, der trækker folk hertil” siger Niels Ulrik Nielsen (S).

Badende turister ved Vesterhavet, Foto: Holstebro Kommune

Tværkommunalt samarbejde

Sammen med de omkringliggende vestjyske kommuner skal turismen fremmes. Samarbejdet skal skabe øget turisme på vestkysten. Kommunernes turistattraktioner bliver blandt andet promoveret på en fælles hjemmeside. De nye tiltag skal være med til, at sikre at Holstebro også får del i fremtidens turister. 

”Der har været stor diskussion af vores samarbejde med de andre kommuner, og hvad vi får ud af det. Jeg tror, vi får noget ud af det samarbejde. Vi gør det godt, men vi skal også bare gøre det bedre”, siger Niels Ulrik Nielsen (S).

Bunker ved Vesterhavet, Foto: Holstebro Kommune

Fremtiden ser lys ud

Sammenlignet med nabokommunerne klarer Holstebro sig godt igennem corona krisen, fortæller Susanne Toftegaard Hansen, Erhvervs- og Turismechef i Holstebro Kommune.

Der har i 2020 været et fald i antallet af turister sammenlignet 2019. Faldet er dog mindre end i nabokommunerne. 

Susanne Toftegaard Hansen fortæller årsagen er, at man i kommunen har været dygtige til at lokke danske turister til. Også Niels Ulrik Nielsen (S) er også fortrøstningsfuld turismens fremtidsudsigter i kommunen:

 ”Jeg tror den positive udvikling fortsætter, vi har en masse gode forslag i støbeskeen og der er en positiv holdning omkring Holstebro.”

Strandingsmuseum St. George, Foto: Holstebro Kommune